به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، محققان شيمي در اين پژوهش، فيلم هاي لايه نازک اکسيد روي پلاتين سيم هاي نانويي را به روشهاي لايه نشاني چرخشي و غوطه وري با اندازه 58 نانومتر ساختند. لايه نشاني غوطه وري و چرخشي 2 روش عمومي براي ته نشيني فيلمهاي لايه نازک و ضخيم است که ضخامت لايه پوشش داده شده را در آن ميتوان تغيير داد.
فيلمهاي لايه نازک تهيه شده در اين پژوهش با تخريب رنگينه هايي همچون راکتيو واکنش پذير زرد و قرمز فعاليت فتوکاتاليزوري خوبي از خود نشان داد. نتايج پژوهش نشان ميدهد که فيلمهاي لايه نازک نانوساختار اکسيد روي اصلاح شده با پلاتين بعد از حرارت در دماي 450 درجه سانتيگراد به نانوميله هاي اکسيد روي پلاتين به اندازه 58 نانومتر تبديل ميشوند.
اين نانو ميله ها با يک ساعت قرار گرفتن در دماي 550 درجه سانتيگراد به نانوبلورهاي 6 ضلعي به اندازه 75 نانومتر تبديل مي شود. فتوکاتاليزورها موادي هستند که وقتي نور خورشيد به آنها ميتابد فعال مي شوند و واکنشهاي شيميايي را تسريع ميکنند.
نانوميله هاي اکسيد روي پلاتين با اندازه 58 نانومتر در صنايع اپتيک الکترونيک شيشه هاي ساختمان و تصفيه آب و هوا کاربرد دارد.
کد خبر 14777
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۳
- ۰ نظر
- چاپ
پژوهشگران دانشگاه اصفهان موفق به سنتز نانوميلههاي اکسيد روي پلاتين شدند.